"CITROMMISU"

2014-07-20

sponsored links














A meleg ellenére is jól esik egy kis sütemény... Mondjuk citromos és hideg. Hasonlóan készült mint a tiramisu, csak ebben nincs tojás és kávé. Csak sok-sok citrom és mascarpone. Krémes, lágy és felüdít. Pont ez kell a nagy hõségben. Pár perc alatt össze lehet állítani és csak türelemmel kivárni a hûtési idõt. Legalább 2-3 óra mire megpuhul és lehûl, de legjobb, ha áll egy fél napot...Nálam délelõtt készült és estére tálaltam egy grill-parti lezárásaként.


Hozzávalók egy közepes méretû püspökkenyér formához: 24 db. puha, cukros tetejû babapiskóta, 175 gr. tejföl, 25 dkg mascarpone, 3 citrom leve és 1 reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag expressz zselatin, 5 evõkanál tej, porcukor ízlés szerint.


Egy tányérba nyomjuk az egyik citrom levét és hozzákeverjük az egyik csomag vaníliás cukrot, és egy fél pohár vizet. Tehát készítünk egy citrom szirupot és alaposan elkeverjük. Ebben forgatjuk majd meg a babapiskótákat. A püspökkenyér formát kibéleljük folpakkal, majd lerakunk az aljába egy sor / 8 db. / a citromos szirupban megáztatott babapiskótát. Egy tálba öntjük a tejfölt, a mascarponét, a két citrom levét, egynek a reszelt héját, a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, a tejet és az expressz zselatint. Habverõvel jó habosra kikeverjük ezt a citromos krémet. A fele mennyiségû krémet a forma aljában lévõ piskótára kenjük. Ismét egy sor áztatott babapiskóta jön, majd a másik fele krém. A megtelt forma tetejére zárás képen, ismét egy sor piskóta kerül. Fóliával betakarjuk az egész süteményt, majd a hûtõbe tesszük dermedni. 2-3 óra elteltével a süteményt tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk. Nagyon finom, igazi nyári hûsítõ édesség.









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s